Τμήμα Γεωλογίας

Ερευνητικό Έργο Τμήματος

Σύμφωνα με τον Απολογισμό ΕΛΚΕ 2020-2022 και 2023,  το Τμήμα Γεωλογίας κατατάσσεται 1ο σε χρηματοδοτήσεις στη Σχολή Θ.Ε. την περίοδο 2020-2023, με προϋπολογισμό που υπερβαίνει κατά πολύ το 1 εκατομμύριο ευρώ ετησίως, ενώ το 2023 άγγιξε τα 2 εκατομμύρια ευρώ. 

Και το 2024 το Τμήμα Γεωλογίας συνεχίζει τη σταθερά ανοδική πορεία των τελευταίων ετών σε ότι αφορά την επιτυχημένη διεκδίκηση χρηματοδοτήσεων για έρευνα μέσω ανταγωνιστικών προγραμμάτων. Μεταξύ των πολλών επιτυχιών, ξεχωρίζει το νέο πρόγραμμα Horizon "TRANSFORM" (TowaRds AdvaNced multidiSciplinary Fault ObseRvatory systeMs) στη σεισμολογική έρευνα, με συνολικό προϋπολογισμό 4 εκ. ευρώ. Σε αυτό, το Τμήμα Γεωλογίας δεν συμμετέχει μόνο ως ερευνητικός εταίρος, αλλά έχει και τον ρόλο του συντονιστή μια ευρείας συνέργειας πολλών Πανεπιστημίων, Ινστιτούτων και φορέων, μεταξύ των οποίων το Institut De Physique Du Globe De Paris και το Ελβετικό ETHZ. 

Η σταθερή χρηματοδότηση της έρευνάς μας αποδεικνύει τη δυναμική του Τμήματος, τόσο σε εθνικό, όσο και σε διεθνές επίπεδο, αλλά και την επικαιρότητα των γεωεπιστημών και τον αυξημένο ρόλο τους στην ανάπτυξη της χώρας. 

Κατανομή ερευνητικών προγραμμάτων

στη Σχολή Θετικών Επιστημών (Πανεπιστήμιο Πατρών)