Τμήμα Γεωλογίας

Εργασία Υπαίθρου του UPatras S.E.G. Student Chapter στην Τουρκία

Ο επιστημονικός φοιτητικός σύλλογος UPatras S.E.G. Student Chapter ολοκλήρωσε με επιτυχία 8-ήμερη εργασία υπαίθρου (23-30 Ιουνίου 2024) με τίτλο «Geo-exploration of Asia Minor: Unveiling Geological Treasures» στην ευρύτερη περιοχή της Σμύρνης στη Τουρκία, σε συνεργασία με το Doguz Eylül Üniversitesi, Izmir, Turkey.

Τα μέλη του UPatras SEG Student Chapter ήρθαν σε επαφή με τα αντικείμενα της Κοιτασματολογίας-Οικονομικής Γεωλογίας καθώς και με τις μεθόδους εξερεύνησης, αναζήτησης, επιβεβαίωσης και εκμετάλλευσης ορυκτών πρώτων υλών. Ο σκοπός της γεωλογικής εξόρμησης ήταν η απόκτηση εμπειριών και εξειδικευμένης εκπαίδευσης των μελών του παραρτήματος, καθώς επίσης και η διεθνοποίηση του Συλλόγου και του Τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και εκπληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σε πραγματικό χρόνο τις διαδικασίες εξερεύνησης, ανάπτυξης και εξόρυξης μεταλλευμάτων. Δημιουργήθηκαν νέοι δίαυλοι συνεργασίας και ώσμωσης μεταξύ του Πανεπιστημίου Πατρών και των ιδιωτικών και δημόσιων φορέων της Τουρκίας. Η Δράση έχει δημοσιευθεί και θα δημοσιευθεί μέσω του Πανεπιστημίου Doguz Eylül της Σμύρνης, αλλά και των Πολυεθνικών Εταιρειών που επισκεφτήκε ο σύλλογος.

Ο UPatras SEG Student Chapter και το Τμήμα Γεωλογίας στο σύνολό του ευχαριστούν θερμά τον ΕΛΚΕ του Πανεπιστημίου Πατρών, καθώς και τους χορηγούς: SEG Canada, P & C Development SA., Imerys SA., Τοπαλίδης ΑΕ., Δελφοί-Δίστομο ΑΜΕ, Lithos Geological Services, ΠΑΥΛΙΔΗΣ Α.Ε. ΜΑΡΜΑΡΑ - ΓΡΑΝΙΤΕΣ, Zisimopoulos SA., Tuprag Metal Madencilik A.S., και τη GEOENVIRO - Xenofon Stavropoulos & co. Limited Partnership, Kavvadias Tours. Ευχαριστούν, επίσης, την Ένωση Ελλήνων Γεωλόγων για τη στήριξή τους.

Η σχετική λεπτομερής ανακοίνωση του UPatras S.E.G. Student Chapter, που περιλαμβάνει το πλήρες πρόγραμμα, έχει αναρτηθεί εδώ

Επισυνάπτεται ο Οδηγός της Δράσης.

Ετικέτες: Ανακοινώσεις